top of page

Planning Permission for a Bristol Lightbox

Planning approval has been granted for a glowing polycarbonate rear extension in Bristol! There was some confusion in the council around how to classify the ‘external room’ for building regulation purposes, but everything is now sorted!


The client’s brief included references to Victorian domestic efficiency and Christopher Alexander’s ‘Pattern Language’. In response, the project provides an adaptive ‘third space’ between the kitchen and dining spaces, and the garden. The nature of its use will change with the seasons, sometimes feeling part of the internal programme and sometimes more closely associated with the garden, with the overarching purpose being to facilitate the flow of the client’s production between the house and the garden.








Comments


bottom of page